Kvänum satsar på Heesemann

Sedan Kvänum grundades 1923 av Gustav Johansson har de levererat inredningar präglad av upplevelse och känsla, riktat mot medvetna kunder. Detta har lett till att företaget idag är den främsta tillverkaren av kvalitetsinredningar i Skandinavien. Upplevelsen för kunderna är förstklassig.

 

År 1923 etablerade Gustav det egna företaget på Åsbogatan i Kvänum, rakt över gatan från där det idag ligger.

 

Kvänums kök och inredningar finns i både slott och orientaliska palats, de finns i London, New York och bland danska sanddyner och svenska tallskogar.
Deras filosofi är enkel: Det enda som duger är äkta vara, form och funktion i skön förening. Kvänum vänder sig till den medvetna kunden.

Det är ingen hemlighet – Kvänum vill vara bäst på kök, bad och förvaring.

Har man så höga mål satta så behöver man en pålitlig partner för maskiner för träbearbetning och det har Kvänum hittat i Mared IndustryTech.

Fredrik Gustafsson arbetar som säljare på Mared och har jobbat ihop med Kvänum under många år. Den första maskinen såldes till Kvänum för över 20 år sedan.

 

Det har under årens lopp blivit flera köp och de senaste två åren har Mared sålt tre putsmaskiner varav två är i drift redan och den tredje levereras i oktober 2023. Maskinerna är: en dubbel kalibreringsputs avsedd för smala massivträdetaljer från Löwer, en kalibreringsputs med vals och dyna från Heeseman samt en MFA Impression för mellanslipning, även den från Heeseman.

Vi bytte några ord med Andreas och Daniel på Kvänum om samarbetet med Mared. Andreas huvudsakliga roll är teknik- och projektledare och Daniel är produktutvecklare.

 

Varför valde ni Mared som leverantör av flera av maskinerna i er maskinpark?

Mared har bra varumärken med produkter av hög kvalitet. De är pålitliga och under åren har ett förtroende byggts upp. Dessutom är Fredrik en bra säljare som kan erbjuda bra lösningar.

 

Vad hade ni för förväntningar på investeringen i Mared?

Leveranserna från Mared är av toppkvalitet och maskinerna från tyska Heeseman och Löwer är driftsäkra arbetshästar.

 

Hur ser planerna ut framöver för Kvänum?

Vi har en investeringstakt som löper på. Vi har en detaljerad investeringsplan för våra maskiner där vi håller koll på när det är dags att byta ut dem och kan på så sätt vara tidigt ute för att sondera marknaden och hitta den maskin som är bäst lämpad. Vårt mål är att ha en modern maskinpark som möter våra höga krav så att vi kan fortsätta leverera kundanpassade kök.

 

Mared IndustryTech tackar för förtroendet och önskar Kvänum lycka till i framtiden.

Fredrik från IndustryTech samt Andreas och Daniel från Kvänum

Fredrik Gustafsson från Mared tillsammans med Andreas och Daniel på Kvänum.

Heesemann MFA 10

Bredbandsputs MFA 10 från Heesemann är en riktig allround-maskin. Den är flexibelt utrustad för alla tänkbara applikationer med upp till fem olika puts- och borstenheter i enlighet med kundernas krav. MFA 10 är tillgänglig både som en överputs och underputs.

Kontakt

Fredrik Gustafsson

036-38 78 42

fredrik.gustafsson@mared.se