Koch och Masterwood

Borrmaskiner

När det gäller borrmaskiner tänker vi nog främst på genommatade maskiner med borrning på alla sex sidor, dvs. både horisontellt och vertikalt. Det är intressant för höga volymer och vi avlastar vår CNC med borroperationer. Maskinerna kan stå i en line eller användas som singel-maskiner. Inom området finns naturligtvis också borr- och tappmaskiner där kanske Koch är den mest kända för automatisk borrning och tappislagning.

Koch

Koch är en tysk leverantör som är kända för sina driftsäkra maskiner. Det var Koch som på 1960-talet först kom på det här med automatisk borr- och tappislagning. Koch anses idag som världsledande på borr och tappislagning.

 

Borr- och tappislagningsmaskin SPRINT base.line

 

I den enklaste versionen har vi en maskin som passar både för ett snickeri och för industri. Koch SPRINT base.line kombineras enkel funktion, hög kvalitet och pålitlig prestanda för ”batch size one” produktion. Enkel, användarvänlig och en kompakt design som tar liten plats.
Maskinen är utrustad för horisontell borrning och tappisättning, men kan också utrustas med en vertikal spindel runt kanterna. Antal spindlar i SPRINT base.line kan senare kompletteras ifall behovet uppstår.

 

Koch industriapplikationer

 

Utöver denna maskin har Koch ett omfattande sortiment för olika applikationer. Se mer på deras hemsida eller kontakta en säljare för vidare diskussioner.


 

Masterwood

Masterwood är en italiensk tillverkare som har funnits i över 30 år. De har sitt ursprung inom dörr- och fönstertillverkning och tillverkar allt från 3- till 5-axliga CNC-maskiner av både balk- och nestingtyp till automatiska och genommatade beslagsmaskiner till dörr och fönsterindustrin. Masterwood kännetecknas av hög driftsäkerhet med enkelt handhavande.

Deras borrmaskiner omfattar en serie från enklare stand-alone maskin som TF600 KT som tar mindre än 8 kvm på golvet. 6-sidig bearbetning och klinga för notspår. Elektrospindel för fräsning topp-botten för tex uttag och kabelgenomföringar.

Nästa segment är tex TF600KS och uppåt för genommatade borrmaskiner. Både stand-alone och i liner.

Masterwood borrmaskin

Kontakt

Vill du veta mer om våra borrmaskiner?

Försäljning

036-38 78 20

info.industrytech@mared.se