Priess & Horstmann, Kraft och Mared Automation

Automation

Monterings- och automationslinjer

Möt de högsta kraven på marknaden med moderna monteringslinjer från Priess & Horstmann, Kraft och vårt systerbolag Mared Automation.

Priess & Horstmann

Priess & Horstmann är ett väletablerat företag med beprövade kunskaper och imponerande kunnande: planering, kontroll, installation, support och service kommer från en enda källa. Därmed har vi möjlighet att producera högpresterande enskilda maskiner och helt kompatibla, helt sammanlänkade maskinlinjer för satsstorlek med produktion av kök, badrum, vardagsrum, sovrum och kontorsmöbler.

Möt de högsta kraven på marknaden med moderna monteringslinjer för möbeltillverkning. En monteringslinje från Priess & Horstmann ger olika möjligheter att bearbeta sidopaneler med hjälp CNC styrningar och matarstationer.

 

BAT-TAX-CNC teknik utformades i nära samarbete med kunderna och är anpassade till deras behov för behandling av möbelfronter. Det gör att i stort sett all tänkbar förmontering och bearbetning på möbelfronter kan helt automatiskt genomföras enligt principen om pick & place. Denna Priess & Horstmann utveckling kan även användas för andra möbeldelar. Denna teknik är flexibelt utrustad med en eller flera borr och monteringsstöd , optimalt anpassade till arbetsstyckets spektrum och önskad kapacitet. Beroende på kundens behov kan det perifera styckets försörjning utföras av manuell matning eller eventuellt för obearbetade och / eller färdiga arbetsstycken via buffertar eller hanteringsrobotar.


 

Kraft

Krafts automationsanläggning erbjuder ett gediget produktionsprogram för paneler, möbler, dörrar och golv.

 • Hanterings- och automationsutrustning
 • På-och avstaplingsenheter
 • Robotteknik
 • Lagringsteknik
 • Dubbeltappar med kundanpassade lösningar
 • Format- och profilmaskiner för trä, komposit och isolermaterial, produktionsutrustning för dörrar, CNC-bearbetning och monteringslösningar i specialutförande

 

Mared Automation

Mared Automation har många års erfarenhet inom automationslösningar för olika industrier. Lösningarna kan bestå av robotceller med eller utan integrerade maskiner. Fristående eller ingå i linjer ihopkopplade med andra system. Robotcellerna kan exempelvis hantera gods, paketera, limma, ytbehandla, avsyna eller montera.

Utöver detta erbjuder de specialmaskiner och lösningar för kundens unika ändamål. Linjebyggnation i form av hanteringssystem ihop med standard- och specialmaskiner som är integrerade med affärs- och produktionssystem är också något som de erbjuder våra kunder.

 

Mared Automation är specialister på automation
Hög kvalitet och maximal flexibilitet gentemot kund är ledord i deras verksamhet. För att detta ska vara möjligt väljer de att hålla
alla delar av processen, från idé till färdig produkt, innanför företagets väggar.

 

Mångårig erfarenhet

Anonymiserade exempel på utrustningar som de byggt tidigare:

 • Inmatare av träskivor som staplats på pall
 • Komplett målerianläggning med industrirobot och transportsystem
 • Materialhanteringssystem för såväl trä- som metallprodukter
 • Kvalitetsavsyning med kamerasystem
 • Positionspåverkande anordningar (hissar, rullbanor, bandtransportörer, lyftbord, vändare, osv.)
 • Refeedersystem för återinförsel av produkter i befintliga materialflöden

 

Mared Automations ambition
Att vara ledande leverantör på såväl kvalitet som funktion, med ett innovativt nytänkande och en personal med stor flexibilitet.

Mared IndustryTechs specialområden inom träsektorn är dörrar, golv, hanteringsutrustning och förpackning.

Söker du en speciell hanteringslösning, specialmaskin för att såga, fräsa eller kanske även montering så kan vi med stor säkerhet hitta en lösning tillsammans.

 

Automation och service, allt under samma tak!

Kontakt

Vill du veta mer om våra automationslösningar?

Försäljning

036-38 78 20

info.industrytech@mared.se